top of page

YOUNG ARTIST IN RESIDENCE

NJO MUZIEKZOMER 2018

Pieter van Loenen is uitgenodigd als young artist in residence van de NJO Muziekzomer 2018. Hij krijgt de kans om tijdens dit festival invulling te geven aan een eigen reeks concerten op een aantal unieke locaties in Gelderland.

Zie hier alle programma's op een rij:

L'HISTOIRE DU SOLDAT

Een verrassende nieuwe versie van Stravinsky's ontwapenende werk over de duivel en een violist. In regie van Teus van der Stelt.

ZATERDAG 4 AUGUSTUS - 17:00
Mauritskazerne, Ede

ZONDAG 5 AUGUSTUS - 20:00

Voormalig Zendstation Radio Kootwijk

ZATERDAG 11 AUGUSTUS - 20:15
Veluvine, Nunspeet

OVER ORPHEUS

In deze dansvoorstelling over de mythe van Orpheus en Eurydice nemen Pieter en danser Frederik Kaijser u mee op een reis langs de vijf fases van rouw. Met muziek van Bartók en Bach.

DINSDAG 7 AUGUSTUS - 20:00

Theater Orpheus, Apeldoorn

 

VRIJDAG 17 AUGUSTUS - 20:00

EventTheater Concertzaal, Oosterbeek

ZATERDAG 18 AUGUSTUS - 20:00

De Lindenberg, Nijmegen

EERSTE VIOOLCONCERT VAN PROKOFJEV

In de 'kathedraal' van Radio Kootwijk soleert Pieter in het Eerste vioolconcert van Prokofjev. Hiernaast speelt het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Anthony Hermus de Vierde symfonie van Brahms en Mors Aeterna van Jeths.

DONDERDAG 9 AUGUSTUS - 20:00

Voormalig Zendstation Radio Kootwijk

DE GRENS

In november 2018 is het 100 jaar geleden dat de Duitse keizer Wilhelm II aan het einde van de Eerste Wereldoorlog als politiek vluchteling aan de Nederlandse grens arriveerde. De Grens, een opera van Jan-Peter de Graaff, vertelt dit verhaal.

ZONDAG 12 AUGUSTUS - 20:00

De Gelderlandfabriek, Culemborg

VERKLÄRTE NACHT

Met een sextet van getalenteerde strijkers brengt Pieter  tijdens twee concerten op prachtlocaties Schönbergs aangrijpende Verklärte Nacht ten gehore. Daarnaast klinkt het Strijkkwartet van Debussy.

DINSDAG 14 AUGUSTUS - 20:00

Dat Bolwerck, Zutphen

WOENSDAG 15 AUGUSTUS - 23:00

Apollo Hotel Veluwe De Beyaerd, Hulshorst

BLIJF OP DE HOOGTE

Op de hoogte blijven van Pieter's concerten? Laat uw e-mailadres achter om u aan te melden voor de nieuwsbrief:

Of volg Pieter via Facebook.

Ieder jaar selecteert het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) een young artist in residence. Deze musicus "iemand van een uitzonderlijk hoog niveau (...) waar ook in de toekomst veel van wordt verwacht." Pieter neemt een centrale rol in de festivalprogrammering en zal een aantal bijzondere projecten uitvoeren, waar muziek samenkomt met andere kunstvormen als theater en dans.

Eerder vervulden musici als harpist Remy van Kesteren (2011) en celliste Ella van Poucke (2017) de rol van young artist in residence.

De NJO Muziekzomer bestaat sinds 2007. Het vindt in 2018 plaats van 3 t/m 19 augustus op verschillende locaties in Gelderland. Meer info is te vinden op:

www.muziekzomer.nl

bottom of page